Referenzen - geordnet nach Produkten

Slovenija, Škofja Loka, podhod pri ŠD Poden, sanacija škarpe
Sanacija počene škarpe podhoda pri ŠD Poden v Škofji Loki. Na eni strani škarpe so stopnice, na drugi strani je potok. Prisoten je bil tudi aktiven vdor vode. Posledično so imeli opraviti z aktivno vlažno razpoko in z negativnimi tlaki. Škarpo se je saniralo iz obeh strani - iz zunanje strani kjer je potok in iz notranje strani, kjer je podhod.

Izvajalec: Megamatrix d.o.o.

Objekt
Slovenija, Škofja Loka, podhod pri ŠD Poden, sanacija počene škarpe in aktivnega vdora vode 
Einsatzgebiete
Betoninstandsetzung
Elastische und kraftschlüssige Rissverpressungen mittels Druckinjektion bei trockenen oder feuchten Rissen
Kellerinnenabdichtungen gegen von außen durchdrückendes, fließendes Wasser
Beschreibung
Sanacija počene škarpe podhoda pri ŠD Poden v Škofji Loki. Na eni strani škarpe so stopnice, na drugi strani je potok. Prisoten je bil tudi aktiven vdor vode. Posledično so imeli opraviti z aktivno vlažno razpoko in z negativnimi tlaki. Škarpo se je saniralo iz obeh strani - iz zunanje strani kjer je potok in iz notranje strani, kjer je podhod. Najprej je bilo potrebno površino katero so sanirali pravilno pripraviti. Steno so zbrusili, odstranili nevezane in zrahljane dele, tako da so prišli do zdrave podlage. Aktivni vdor vode (pri stiku dveh škarp in tal) so zatesnili z malto za zaustavitev vode Köster Waterstop in s hitrim reakcijskim prahom Köster KD 2. Ko je bil vdor zatesnjen so površino prešpricali s Köster Polysil TG 500 in nanjo nanesli Tenilno malto WP. S hitrosušečo in na negativni tlak odporno Tesnilno malto WP so zatesnili razpoko, popravili in izravnali beton. Sledilo je injektiranje razpoke. Vstavili so Köster enodnevne injektirne pakerje, katere so fiksirali s hitrovezočo malto Köster KB-Fix 5. Za injektiranje in trajno tesnjenje/lepljenje vodo prepuščajoče razpoke so uporabili Köster 2 IN1. Nato so iz zunanje strani (katera je v potoku), steno zatesnili s Köster Malto za jaške in kanale. Na celotnö površino so nato nanesli še na negativne tlake odporen hidroizolacijski premaz Köster NB1.  
Verwendete Produkte
KÖSTER 2 IN 1
KÖSTER Eintages-Superpacker 13 mm x 120 mm mit Flachkopfnippel
KÖSTER Handhebelpresse ohne Manometer
KÖSTER KB-FIX 5
KÖSTER Kellerdicht 2 Blitzpulver
KÖSTER NB 1 grau
KÖSTER Polysil TG 500
KÖSTER Schachtmörtel
KÖSTER Sperrmörtel WU
KÖSTER Superpacker 10 mm x 115 mm mit Kegelkopfnippel
KÖSTER Wasserstop
Ausführendes Unternehmen
Megamatrix d.o.o. 
Produkt auswählen:

 

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland France Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America